Polyester spanplafonds

Een polyester spanplafond bestaat uit polyestervezels, is doorgaans naadloos en wordt vakkundig per plaatse opgespannen met behulp van spatel en mes

Het doek van een polyester spanplafond bestaat uit polyestervezels versterkt met een PU-coating. In tegenstelling tot pvc is een polyesterplafond koud te plaatsen. Dit betekent dat het doek net iets ruimer bemeten is dan de kamer en ter plaatse manueel op spanning gebracht wordt met behulp van een spatel of afgerond mes. De plaatsing van dergelijk spanplafond is een vak apart. Mooi strak en blijvend resultaat hangt af van 2 zaken: het vakmanschap van de plaatser én de kwaliteit van het doek.

Onze spanplafonds uit polyester leggen we het meest aan in de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen maar ook soms daarbuiten We nemen kleine, middelgrote en  grote projecten aan in zowel de particuliere als zakelijke markt.

Een polyester spanplafond laten plaatsen: in welke gevallen is dit type plafondbekleding interessant?

 

Polyester spanplafonds zijn in de meeste gevallen naadloos. Je plafond ziet er uit als één geheel. Tenzij je van de gelegenheid wilt gebruik maken om (extra) te isoleren, verloopt de montage stofvrij waardoor je weinig tot geen verhuiswerk hebt wat interieurstukken betreft.

Polyester spanplafonds hebben een enorm sterkte: daarom komen ze frequent aan bod in grotere ruimten en collectiviteiten als scholen, rust- & ziekenhuizen, kantoorgebouwen, horecazaken.

Ze vergen sporadisch een eenvoudig onderhoud hoewel pvc spanplafonds gemakkelijker afwasbaar zijn.

In tegenstelling tot pvc spanplafonds is bij polyester enkel mat voorhanden. Wel voorzien de fabrikanten men een heel scala aan kleuren en dessins.

Net zoals bij pvc lenen polyester spanplafonds zich ertoe om verlichting, audio, airco en dergelijke netjes en stijlvol te integreren. Hier en daar biedt het een oplossing om bij verbouwings- of aanpassingswerken de bedradingen en leidingen op elegante wijze weg te krijgen. Spanplafonds wegen quasi niets en vormen dus ook geen enkele belasting voor de bouwconstructie die misschien al genoeg te torsen heeft.

Polyester spanplafonds worden heel dikwijls ingezet in functie van de akoestiek. Deze kan beduidend verbeteren en zelfs optimaal geraken door toepassing van spanplafond en/of spanwand. Maatregelen in de marge dragen tevens een steentje bij: vloerbekleding leggen, gordijnen hangen, kamerplanten zetten, zitmeubelen uit stof binnenhalen. Veel halm en echo is immers hinderlijk, veroorzaakt bij sommigen hoofdpijn en verlies aan concentratie. Kortom: een slechte akoestiek werkt op de zenuwen en schaadt enigszins uw imago. Dit oplossen vormt een uitdaging.

Behoudens het oplossen van akoestische problemen, bestaan nog andere motieven om een polyester spanplafond te plaatsen: er komen spotjes, de plafonnering is aan verfraaiing toe, het ganse interieur moet eigentijdser, hipper en blitser,  is nood aan extra isolatie, afgedekt met spanplafond. De prijs van een spanplafond in polyester zal hoofdzakelijk afhangen van het aantal m², de gekozen materie, de moeilijkheidsgraad inzake plaatsing.

De spanplafonds van pvc komen aan bod onder de gelijknamige pagina.