Spanwanden

Euroflex levert en plaatst spanwanden in pvc of polyester ter afwerking of decoratie van muren en wanden in woningen, kantoren, winkels, horecazaken, vergaderzalen enz.

Euroflex spanwanden staat voor kwalitatieve materialen, onberispelijke plaatsing, perfecte afwerking. We werken zowel bij particulieren als professionelen en hoofdzakelijk in de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Spanwanden zijn uit pvc of polyester, hoog vochtbestendig,  volkomen strak en zo goed als naadloos, quasi onderhoudsvrij en somtijds lukt de montage op één dag. Er zijn een aantal situaties denkbaar waarbij een spanwand tot de verstandigste keuze mag aanzien worden.

  • Als aankleding van bestaande muren in plaats van een klassieke wandafwerking. De montage van spanwanden gaat immers altijd rapper en soms valt het ook nog goedkoper uit.
  • Spanwanden bieden een praktische oplossing om stopcontacten, wandverlichting, audio en technieken in te werken of weg te steken.
  • Absorberende wanden werkt in op de akoestiek en dempen het geluid. Zeker in ruimtes die goed bevolkt zijn of waar concentratie op het werk telt , is dit een niet onbelangrijke factor.
  • Een spanwand bij wijze van eyecatcher genereert grote visuele impact en bepaalt de sfeer. Kwestie blijft van een geslaagde en kwalitatieve foto of andere afbeelding te kiezen.

Spanwand pvc of polyester: wat zijn de verschillen?

Een pvc spanwand bestaat uit pvc folie, een polyester spanwand is geweven polyesterdoek.

De manier van aanbrengen maakt het grootste verschil uit en loopt gelijk met die van de spanplafonds. Voor de rest dient onderscheid te worden gemaakt tussen matte of glanzende uitvoering waar bij polyester spanwanden enkel mat verkrijgbaar is.

Wat is een lichtwand?

 

Een lichtwand maakt dat verlichting tweedimensionaal schijnt doorheen de spanwand. Lichtwanden met print, de bedrukte wanden, soms ook printwanden genoemd, stralen klasse en originaliteit uit.

Lichtwanden komen meest voor bij inkomhallen, gangen met weinig of geen daglicht, badkamers, slaapkamers, burelen, horecazaken, congreszalen. Ofwel zijn ze er om een accentje te leggen. Je kijkt er niet naast en het succes hangt natuurlijk af van de printkeuze én van de professionele plaatsing.

 

Wat is een lichtplafond of lichtdoorlatend spanplafond?

Een lichtplafond laat toe dat verlichting gelijkmatig en tweedimensionaal doorheen het spanplafond schijnt en een originele of levensechte en tegelijk gemoedelijke sfeer oproept. Lichtplafonds komen uitstekend tot hun recht bij spanplafonds met print, de zogenaamde bedrukte plafonds.

Lichtplafonds vinden vooral hun toepassing bij inkomhallen, kantoorruimtes, corridors waar weinig of geen daglicht is, alsmede badkamers.

Verlaagd plafond: wat zijn de mogelijkheden voor plafondverlaging?

De voordelen van plafondverlaging hebben we hierboven geschetst. De meest toegepaste oplossingen zijn nog altijd : gyproc plaatsen, MDF of ander hout gebruiken ofwel een spanplafond steken. Waarom tenslotte niet? Het is sowieso minder arbeidsintensief, doorgaans mooier, strakker, origineler. En er bestaan tal van mogelijkheden om te personaliseren en er uit te springen. Bij mooi werk overtreft een spanplafond de rest en brengt het puur visueel genot plus rust.

Hoe de akoestiek verbeteren van een hol klinkende ruimte?

De akoestiek in bepaalde kamers, zalen en andere vertrekken wordt soms als storend ervaren. Er komen doorgaans 3 elementen in het vizier: de wanden, de plafonds, de bevloering. Door in te grijpen op één of meerdere van deze kan de akoestiek fel verbeteren: tapijten leggen, bemeubelen, planten in huis halen, gordijnen hangen, aan wandbekleding doen, de plafonnering herzien. Spanplafonds en spanwanden komen aldus fel in aanmerking. In die zin worden de begrippen spanplafonds en akoestische plafonds door mekaar gebruikt.