Pvc spanplafonds

Een pvc spanplafond wordt ter plaatse opgespannen met behulp van een hittekanon dat het doek opwarmt waarna het zich gaandeweg oprekt totdat de gewenste strakheid bereikt is

Vakkundig aanbrengen en stretchen van pvc spanplafonds is een techniek die wij bij Euroflex volkomen beheersen dankzij de ervaring. Een pvc plafond, gemaakt van kunststof dus,  noemt men ook wel eens een warm plafond omdat het doek ter plekke een opwarming krijgt tot 50°. Door verhitting verslapt immers het doek tijdelijk waardoor we het moeiteloos kunnen vastmaken aan geleiderails. Dit zijn een soort harpoenprofielen of klemhaken die we op voorhand aan de zijwanden hebben gemonteerd. Om de opwarming van het pvc doek te bewerkstellingen, bedienen we ons van een hittekanon of warmteblazer. De afkoeling naar terug de gebruikelijke kamertemperatuur maakt dat het doek zich wederom opspant met tot resultaat: een biljartlaken aan het plafond. Deze werkwijze is eenvoudig en tegelijk geniaal.

Alle door ons geplaatste pvc spanplafonds zijn en blijven rimpelloos voor minstens 20 jaar ver.

We werken overwegend in de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen zowel aan kleine als grote projecten in B2C en B2B.

Een pvc spanplafond laten plaatsen: wat zijn de extra voordelen buiten de strakke elegantie?

 

Naadloze overspanningen tot 5 meter zijn bij ons haalbaar. Indien meer moet gecoverd worden, blijven de overgangen quasi onzichtbaar.

De basis spanplafonds in pvc zijn effen mat of glans. Maar er zijn nog veel meer opportuniteiten want pvc bedrukken gaat gemakkelijk: aparte kleuren, motieven, dessins, foto’s mogen de revue passeren en hebben momenteel de wind in de zeilen als decoratieve spanplafonds.

De pvc spanplafonds vragen weinig onderhoud doordat ze immuniteit hebben tegen condens en schimmel. Ze zijn eenvoudig afwasbaar. Niet dat het veel gebeurt maar ze mogen ook overschilderd worden.

Deze dagen lijkt het een opportuniteit om een laagje isolatie aan de bestaande plafonnering  te hechten alvorens het spanplafond aan te leggen. Waar mogelijk is dit is een kleine moeite in verhouding tot het thermisch en akoestisch voordeel.

Buiten de akoestiek bestaan nog tal van andere redenen tot plaatsing van een pvc spanplafond: de esthetiek bevorderen, meer sfeer, huiselijkheid en originaliteit creëren, de technieken zoals leidingen, airco’s, lichtpunten en audio op discrete wijze wegsteken of integreren.

De spanplafonds van polyester bespreken we onder de gelijknamige pagina.