Spanplafonds

Spanplafonds te Lede voor mooie plafondafwerking of als plafondrenovatie dankzij kwalitatieve doeken uit pvc of polyester en mits perfecte plaatsing & afwerking

Spanplafonds te Lede zijn de ideale oplossing voor plafondafwerking of één van de vele mogelijkheden tot plafondrenovatie. Euroflex Spanplafonds is gespecialiseerd in de vakkundige plaatsing  en afwerking bij zowel particulieren als professionelen, overwegend uit West- & Oost-Vlaanderen. We gebruiken de meest kwalitatieve spanplafonddoeken die bestaan uit pvc of polyester. Beide stoffen vallen goed te verwerken en gaan een leven lang mee.

Om welke redenen is een spanplafond in Lede te overwegen?

 • Mooi egaal maken van bestaand plafond dat weinig aantrekkelijk of onafgewerkt is gebleven.
 • Door middel van een absorberend plafond de akoestiek verbeteren: gedaan met halm en echo dankzij demping van de storende geluidsfrequenties.
 • Spanplafonds bieden hier en daar de gelegenheid terzelfdertijd een laagje thermische plafondisolatie te steken.
 • In kader van een verjongingskuur bij interieurs van woningen, badkamers, kantoorruimtes, handelszaken. Plafonds zijn soms dominanter dan je denkt.
 • Als blikvanger kan een spanplafond of spanwand met print bijvoorbeeld aardig wat visuele impact opleveren. De keuze voor een fotografische voltreffer versterkt dit effect nog. Denk aan een verlicht plafond met print van een droomreis, uw geliefkoosde hobby of het favoriete Disneypersonage van uw spruit voor in de kinderkamer, hobbyruimte, speelzaal, atelier.
 • Een spanplafond blijft de meest praktische oplossing tot plafondverlaging. Een zogenaamd vals plafond biedt op zich al een aantal voordelen. Vooreerst kunnen ze dienst doen om leidingen, buizen en bekabeling weg te werken op discrete wijze en zonder extra werk noch kosten. Hetzelfde geldt voor plafondverlichting zoals spots. Bijkomende pro: de warmte, die altijd neigt omhoog te gaan, blijft meer onder ons bij plafondverlaging. De echt specifieke voordelen aan spanplafonds tegenover de andere oplossingen lees je in volgende paragraaf.

Laten plaatsen van een spanplafond te Lede beperkt de overlast tot absoluut minimum: hier is een goede voorbereiding de helft van het werk

Waaruit bestaat die voorbereiding voor een spanplafond in Lede?

 • Voorop staat de doelstelling van de opdrachtgever: waarvoor moet het spanplafond dienen?
 • Tevens worden de varianten  overlopen en een keuze gemaakt.
 • In volgende instantie komen de technische aspecten aan bod: waar ligt de ideale hoogte tegenover de haalbare hoogte in functie van de deuren, kasten, ramen, gordijnen enz., wat zijn de mogelijkheden voor bevestiging.
 • Bij de opmeting mogen zich geen fouten voordoen.
 • Alles op maat brengen kan bij ons in het atelier gebeuren.

Spanplafond pvc of polyester: wat zijn de verschillen?

De namen zeggen het. Een pvc spanplafond bestaat uit pvc folie, een polyester spanplafond is geweven doek van polyester, een synthetische textielsoort.

Grootste verschilpunt vormt de manier van aanbrengen. Het pvc spanplafond wordt vooreerst tot 50 graden opgewarmd. Daardoor kan het makkelijker bevestigd worden aan de vooraf gemonteerde klemconstructie. Hiervoor gebruiken we een hittekanon bij dat op een korte tijd zijn werk doet. Door de daaropvolgende afkoeling naar rond de 20 graden gaat het doek zich spontaan stretchen tot het gewenste niveau. Wil je gaan voor een rimpelloos en dus ultra strak resultaat, dan komt het pvc plafond in beeld. Een spanplafond uit polyester wordt koud geplaatst en door middel van een spatel gespannen. Bijkomende verschillen hebben betrekking op de uitvoering:  pvc spanplafonds zijn zowel in mat als glans verkrijgbaar terwijl polyester louter in het mat bestaat. Tot slot: pvc komt goedkoper uit dan polyester. Uitgebreider uitleg over pvc plafonds en polyester plafonds vindt u terug op de respectievelijke pagina’s.

Wat is een lichtplafond of lichtdoorlatend spanplafond?

Een lichtplafond in Lede laat toe dat verlichting gelijkmatig en tweedimensionaal doorheen het spanplafond schijnt en een originele of levensechte en tegelijk gemoedelijke sfeer oproept. Lichtplafonds komen uitstekend tot hun recht bij spanplafonds met print, de zogenaamde bedrukte plafonds.

Lichtplafonds vinden vooral hun toepassing bij inkomhallen, kantoorruimtes, corridors waar weinig of geen daglicht is, alsmede badkamers.

Verlaagd plafond te Lede: wat zijn de mogelijkheden voor plafondverlaging?

De voordelen van plafondverlaging hebben we hierboven geschetst. De meest toegepaste oplossingen zijn nog altijd : gyproc plaatsen, MDF of ander hout gebruiken ofwel een spanplafond steken. Waarom tenslotte niet? Het is sowieso minder arbeidsintensief, doorgaans mooier, strakker, origineler. En er bestaan tal van mogelijkheden om te personaliseren en er uit te springen. Bij mooi werk overtreft een spanplafond de rest en brengt het puur visueel genot plus rust.

Hoe de akoestiek verbeteren van een hol klinkende ruimte?

De akoestiek in bepaalde kamers, zalen en andere vertrekken wordt soms als storend ervaren. Er komen 3 elementen in het vizier: de wanden, de plafonds, de bevloering. Door in te grijpen op één of meerdere van deze kan de akoestiek fel verbeteren: tapijten leggen, bemeubelen, planten in huis halen, gordijnen hangen, aan wandbekleding doen, de plafonnering herzien. Spanplafonds & spanwanden zijn dus geschikte kandidaten voor akoestiekverbetering. In die zin worden de begrippen spanplafonds en akoestische plafonds door mekaar gebruikt.